שועל מעופף מוזהב

סיווג מדעי של שועל מעופף מוזהב

מַלְכוּת
בעלי חיים
מַעֲרָכָה
Chordata
מעמד
ממליה
להזמין
צ'ירופטרה
מִשׁפָּחָה
Pteropodidae
סוּג
אקרודון
שם מדעי
Acerodon jubatus

מעמד לשימור שועל מעופף בזהב:

בסכנת הכחדה

זהוב עטור השועל המעופף מיקום:

אַסְיָה

עובדה מהנה של שועל מעופף המוזהב בזהב:

הם אוכלים תאנים כמעט אך ורק

עובדות של שועל מעופף מוזהב

שם הצעירים
כַּלבּוֹן
התנהגות קבוצתית
  • קְבוּצָה
עובדה מהנה
הם אוכלים תאנים כמעט אך ורק
גודל אוכלוסייה משוער
10,000 - 20,000
האיום הגדול ביותר
ציידים אנושיים
תכונה מובחנת ביותר
כובע זהוב רך
גודל המלטה
אחד
בית גידול
מערות ויערות
חיות טרף
פיתונים מרושתים, נשרים, בני אדם
דִיאֵטָה
אוכל צמחים
אוכל מועדף
תאנים, עלים, כמה פירות אחרים
שם נפוץ
שועל מעופף מוזהב
קְבוּצָה
הם חיים במפגשים גדולים ביער

מאפיינים פיזיים של שועל מעופף מוזהב

צֶבַע
  • שָׁחוֹר
  • זהב
סוג עור
שיער
אורך חיים, משך חיים
לא ידוע
מִשׁקָל
3.1 פאונד
גוֹבַה
7 ו 11.4 אינץ '
גיל הבגרות המינית
שנתיים לנקבות

לשועל המעופף המוזהב עם מוטת כנפיים של עד חמישה וחצי מטרים.


העטלף חי בג'ונגלים של הפיליפינים, במושבות של עד 10,000 חברים. למרות שיש לו מוטת כנפיים גדולה, העטלף הזה קטן פיזית, עם גוף שאורכו בין 7 ל -11.4 אינץ '. השועל המעופף המוזהב אוכל רק תאנים ופירות אחרים ומתעלם מדברים כמו דם ואוכל אחר של יונקים בתזונתו. הם אינם מסוגלים להדהד, ובמקום זאת חייבים להיות תלויים בראייה לצורך ניווטם.



עובדות שועל מעופפות מדהימות עטורות זהב!

  • עטלף זה הוא העטלף הגדול ביותר בעולם.
  • השועל המעופף המוזהב הוא זן חובב אוכלים כמה צמחי חיים אחרים כמו גם פירות.
  • העטלף תורם לזריעת היער מחדש על ידי פריסת זרעים לכל אורכו.
  • השועל המעופף עטור הזהב אוכל מגוון עלים יחד עם התאנים.
  • זן אחד של השועל המעופף המוזהב נכחד.

שמו המדעי של השועל המעופף המוזהב

ה שם מדעי של השועל המעופף המוזהב הוא ה- Pteropus jubatus, שמגיע מלטינית בגלל שיש לו ציצית או מלהיות ציצית. הוא מקבל את השם הזה מכיוון שהוא צמוד עם מגב של שיער זהוב. שני שועלים מעופפים עטורי זהב מוזהבים קיימים עם שמות דומים, אחד מהם הוא A. Jubatus jubatus והשני בעל השם A. jubatus mindanensis. העטלף הוא מהגדולים בצמח, עם מוטת כנפיים באורך 5.5 מטר.



מראה שועל מעופף מוזהב

השועל המעופף עטור הזהב הוא מגה-בת גדול שאוכל תאנים כמו גם צמחים נוספים כמו עלים מצמחים שונים. העטלף גדול מדי, עם כנפיים המשתרעות עד 8.5 אינץ 'מגופו. משקל העטלף כ -3 קילו. גופו הארוך והרזה נמתח בין כנפיו ומכוסה בשיער קצר בצבע שחור וזהוב. השיער השחור מכסה את חזהו וגבו והשיער המוזהב מכסה חלק גדול מראשו של השועל המעופף. חלקים מסוימים של החיה מכוסים גם בשיער חום. יש לו ידיים קטנות בקצה שתי מוטות הכנפיים העליונות שלה ושתי רגליים קטנות על בסיס הרגליים. למרות שהם מוגנים, מצב השימור שלהם ירוד וגודל האוכלוסייה ממשיך להתכווץ.

עטלפים תלויים בכלוב גן החיות. שועל מעופף ענק עטור זהב.
עטלפים תלויים בכלוב גן החיות. שועל מעופף ענק עטור זהב.

התנהגות של שועל מעופף מוזהב

אחד הדברים שעושה השועל המעופף בזהב הוא לחיות לאורך הנהרות. מומחים מאמינים שהם עושים זאת כדי להצליח למצוא אוכל לאכול כל הזמן, שכן תאנים וצמחים עם עלים זמינים תמיד לאורך נתיבי המים. בדרך זו הם יכולים לעלות ולרדת בנהרות, לחפש מזון ככל שמתקדם הלילה.



העטלפים אמנם נוטים להגביל את עצמם בעיקר לפעילות לילית, מה שהופך אותם ליליים, אך הם גם משתתפים בפעילויות מסוימות בשעות אחר הצהריים המאוחרות וגם בשעות הבוקר המוקדמות. פעילויות כאלה כוללות ביטול של עודף פסולת וטיפוח עצמי. הם עשויים לעסוק גם בלחימה ובזיווג, בדרך כלל בשעות הבוקר.

בית הגידול של שועל מעופף מוכתר

השועל המעופף עטור הזהב חי אך ורק בפיליפינים. הם לא מופיעים באופן טבעי בשום מקום אחר בעולם. הם גרים בשתי מערות עמוקות וביערות הגשם לאורך או בסמוך לנתיבי מים. הם עשויים לחיות על אי אחד ולעבור לאי אחר לזליית מזון, וטסים מרחק רב בכל פעם.

עטלף זה חי לעיתים קרובות יחד עם מגה-בת ענקיות אחרות כמו השועל המעופף הגדול, כשהוא מזין מזון בזמן שהגיע הזמן לעוף. המינים נהגו למנות עשרות אלפים, אך כיום הם מונים פחות מ -5,000, כאשר קבוצות רבות קטנות מכך. העטלף נמצא בסכנה עכשיו ועשוי להיעלם אם לא תשמרו אותו.



דיאטת השועל המעופף המוזהב

רוב מה ששועל המעופף המוזהב אוכל הוא תאנים, אך הם גם יצרכו עלים מסוגים שונים כאשר תאנים אינן זמינות או כאשר התאנים דקות. הם עשויים גם לצרוך פירות אזוריים כגון למיו, טנגיסאנג, פוהוטן, בנקאל, בייוואק ותאנים חנקות.

התאנים קיימות בכ- 79% מגללי העטלפים, המוצגים על ידי ספירת זרעי התאנים שנותרו שנמצאו בצואה של העטלפים. נראה שהם לא אוכלים שום מזון אחר פרט לאלו שהוזכרו כבר ועלים.

טורפים ואיומי שועל מעופפים מוזהבים

השועל המעופף עטור הזהב נטרף על ידי כמה טורפים שונים כולל פיתונים מרושתים, נשרים , ו בני אנוש .

רבים מהשועלים המעופפים המוזהבים נורים על ידי ציידים אנושיים כדי לספק בוש לבני אדם אחרים. ההערכה היא כי האוכלוסייה הצטמצמה במחצית מאז 1986.

עטלפים אלה מוגנים בפיליפינים, ומספקים שימור לעתיד, אך בדרך כלל זה משנה מאוד מאוד להישרדותם האולטימטיבית של העטלפים והם ממשיכים להיות בסכנת הכחדה.

אנשים ממשיכים לצוד אותם אחר אוכל. גם במקום בו מוטלות תקנות הציד העטלפים מופרעים על ידי בני אדם שרוצים לראות אותם ביום. משמעות הדבר היא כי עטלפים מופרעים ללא הרף בשעות האור, מה שמקשה או אפילו בלתי אפשרי למנוחה או רבייה רגילים.

הסטטוס הנוכחי של השועל המעופף המוזהב הוא בסכנת הכחדה .

רפרודוקציה של שועל מעופף מוכתר זהוב, תינוקות ואורך חיים

לא ידוע הרבה על רביית עטלף זה מה שידוע שלנקבות המין יש תינוק יחיד פעם בשנה, באפריל, במאי או ביוני. התינוקות נקראים גורים, וההורים פשוט נקראים זכר ונקבה. כל המינים נמצאים בסכנת הכחדה ויש לצפות בהם אחרת הם ייעלמו.

גברים נוטים להיות פוליגמיים, כאשר גברים מזדווגים כמה שיותר נקבות בכל עונת רבייה. לא ידוע בוודאות כמה זמן הנקבות בהריון. ברגע שהתינוק נולד הוא נצמד לאמו והיא שומרת על קור רוח על ידי מניפה בכנף. התינוקת מוכנה להתרבות בעצמה כשהיא בת כשנתיים.

אוכלוסיית השועל המעופף המוזהב

לאוכלוסיית העטלף הזה יש ירד בצורה דרמטית במהלך 30 השנים האחרונות. הם אמנם היו ידועים באמצע שנות ה -80, אך אוכלוסיית העטלפים ירדה משמעותית בגלל היעדר חברה משגיחה. האוכלוסייה צנחה ביותר מחצי במהלך אותה תקופה.

הצג את כל 46 בעלי חיים שמתחילים ב- G.

מאמרים מעניינים